Trappstädning – en viktig del av din fastighetsskötsel

För dig som fastighetsägare är det alltid viktigt att hålla din egendom i gott skick. En fastighet som hyrs ut och som nyttjas av andra medför en hel del krav, och det är bra att se till att alla hyresgäster är nöjda med hur underhållet sköts för att verksamheten ska rulla så smärtfritt som möjligt.

Begreppet fastighetsskötsel innefattar ett antal olika brukstjänster såsom snöskottning, underhåll av fasader och VVS med mera. Även trappstädning är en viktig del av fastighetsskötseln och det är fundamentalt för en fastighetesägare att hålla rent och snyggt i alla offentliga miljöer så att de som bor i och nyttjar fastigheten får en positiv känsla när de kommer in.

Första intrycket räknas

Porten och trappen är de miljöer som ger gästen ett första intryck av fastigheten och det är därför viktigt att du ser till att dessa håller hög klass. Inred gärna med krukväxter och konst för att skapa en hemtrevlig känsla men se först och främst till se alltid till att hålla välstädat i de allmänna utrymmena. Det finns idag många städfirmor som specialiserat sig på just trappstädning och det ska inte vara några som helst problem att hitta en firma som passar just din fastighet.

Frekvens efter behov

Du märker säkert själv hur pass stort behovet är för trappstädning. Vissa trappuppgångar kräver städning flera gånger i veckan medan andra klarar sig med endast en gång varannan vecka. Gör en snabb kalkyl på hur ofta du tror du behöver trappstädning för att hålla en stabil nivå och ta sedan kontakt med lokala städfirmor för att hitta någon som passar dina behov. Begär offerter från flera firmor och jämför dem senast för att hitta den som kan erbjuda bäst tjänst till bäst pris. Stora städfirmor som exempelvis http://www.stadhuset.se/ kan även kombinera trappstädning med andra städtjänster såsom kontorsstädning och butiksstädning.

Skinande fönster förstärker intrycket

Komplettera gärna din trappstädning med fönsterputsning för att ge din fastighet en ren och nystädad känsla även från gatan. Ofta är detta en investering som lönar sig direkt då en välskött fastighet ofta stiger i värde snabbare än en som sköts mindre bra.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *